Genital Beyazlatma
Günümüzde her alanda olduğu gibi genital bölge için de estetik kaygılarla estetik ve kozmetik müdahalelere talep oldukça artmış vaziyettedir.Estetik cerrahide organın dış görünümüyle birlikte fonksiyonun da korunması ve maksimize edilmesi esastır.
Genital estetik müdahale için başvuran hastalarda görünümden dolayı kazanılmak istenen özgüven ile birlikte cinsel fonksiyon açısından korunmuş ve arttırılmış organ fonksiyonunu da mutlak büyük bir beklentidir.
Bu bölgede yaptığımız cerrahi estetik operasyonlarda vajinal bollaşma,sarkma şikayetiyle gelen hastalarda mutlaka doku çıkartılması kaçınılmaz olmaktadır.Vajinanın giriş kısmındaki 3-4 cm lik mukoza alttan ve üstten daralmayı sağlayacak şekilde cerrahi olarak eksize edilir ve tekrar anatomik yapı korunarak estetik olarak dikilir.Bu bölgeden çıkartılan dokuyla bu bölgedeki haz almayı sağlayan dokuların ve sinir yapının tamamıyla korunması imkansızdır.Operasyondan sonra fazla doku çıkartılması sonucu aşırı derecede daralma ,ilişki sırasında ağrı ,hatta ilişkiye girememe şikayetleri ile başvuran hastalar olabilmektedir.
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile cerrahi uygulamalardan çok daha noninvazif (girişimsel olmayan) prosedürler tercih edilmektedir.Hastanede yapılan anestezi gereksinimi olan uygulamalardan çok ofis ortamında her hangi bir kesi ve doku çıkartılması yapılmadan, anestezi gerektirmeyen işlemler hem hasta hem cerrah tarafından çok daha yaygın olarak tercih edilmeye başlanmıştır.Bu şekilde yapılan işlemlerde hastanede yatış olmamakta ve hastanın iyileşme süreci çok daha kısa olmaktadır.hasta normal ve cinsel hayatına çok daha kısa bir sürede dönebilmektedir.Vajinal darlatma operasyonları da yerini yavaş yavaş artık bu tür konforlu işlemlere bırakmaya başlamıştır.
Karbondioksit fraksiyonel lazer, erbium yag lazer ve radyofrekans ile vajinal daraltma cerrahi işlem yapılmaksızın mümkün olabilmektedir.herhangi bir yan etkisi olmayan bu tür işlemlerde hasta memnuniyeti cerrahi uygulamalarla başabaştır.
Karbondioksit fraksiyonel lazer vajinanın bütünlüğünü koruyarak tüm vajina dokusuna uygulanarak dokularda yenilenme, bağ dokusunun yeniden oluşturulmasını sağlar ve vajina dokusunda bütünlüğü koruyarak herhangi bir doku kaybı olmadan vajinada sıkılaşma ve dokularda yenilenme sağlanır .Bunlara ek olarak vajina florasından sorumlu bakterilerin besin kaynağı olan glikojen sentezini de arttırarak bir düzenleme yapar.Bu açıdan etkileri lokal olarak uygulanan östrojene benzerlik gösterir.
Genital estetik uygulamalar içerisinde labiaplastilerde ;karbondioksit fraksiyonel lazerin cerrahi başlığı ile daha kansız ve iyileşme süreci daha sağlıklı cerrahi işlem mümkün olabilmektedir.
Ayrıca genital bölgedeki rahatsız edici cilt rengindeki kararmalara da karbondioksit fraksiyonel lazer ile çözüm sağlanabilmektedir.
Teknoloji çağında olduğumuz günümüz tıp uygulamalarında jinekolojik işlemlerde de bu tür cihazların yavaş yavaş cerrahini yerini alması kaçınılmaz gözükmektedir.